Menu

TRIGLAV GRUPA: S&P ponovo dala visoki kreditni rejting »A«, sa stabilnom srednjoročnom prognozom

FOTO: Dobojski Info | TRIGLAV GRUPA: S&P ponovo dala visoki kreditni rejting »A«, sa stabilnom srednjoročnom prognozom FOTO: Dobojski Info | TRIGLAV GRUPA: S&P ponovo dala visoki kreditni rejting »A«, sa stabilnom srednjoročnom prognozom

Agencija za kreditni rejting S&P Global Ratings je 31. 7. 2019. Triglav grupi i njezinom matičnom društvu Zavarovalnici Triglav, kao i kćerinskom društvu Pozavarovalnici Triglav Re ponovo potvrdila dugoročan kreditni rejting i kreditni rejting finansijske moći »A«. Ovi rejtinzi imaju stabilnu srednjoročnu prognozu. Prema navodima S&P ponovna dodjela visokog rejtinga odraz je vodećeg položaja Triglav grupe na tržištu osiguranja i na tržištu upravljanja imovinom u Sloveniji te položaja i jačanja tog položaja na tržištima u regionu. Istovremeno agencija naglašava stabilno i dobro poslovanje Grupe, odgovarajući profil rizika i čvrstu adekvatnost kapitala.

 

Kreditni rejting »A« isključivo je rejting samostalnog profila kreditnih rizika Grupe i ne sadrži nikakva povećanja rejtinga koji bi bio posljedica povezanosti Grupe s državom. Kao što navodi S&P, rejting temelji na vodećem položaju Triglava u Sloveniji i regionu, na njegovoj dobro segmentiranoj ponudi, razgranatoj prodajnoj mreži i na snažnom trgovačkom brendu. S&P ocjenjuje profil poslovnih rizika kao veoma stabilan. Investicioni portfolio Triglav grupe je kvalitetan i dobro raspodijeljen, usmjeren uglavnom u investicije na području evra. Zaštita u formi reosiguranja Triglav grupe je konzervativna, a njezin profil rizika je dobar.

Sve navedeno omogućava Triglav grupi stabilno i profitabilno poslovanje što S&P očekuje i u budućnosti, kad će Grupa nastaviti sa sprovođenjem strateških planiranih aktivnosti. Te aktivnosti, između ostalog, uključuju kontinuirani razvoj segmentirane ponude, geografsku raspodjelu prihoda s većim udjelom premija sa tržišta izvan Slovenije i jačanje djelatnosti upravljanja imovinom. Da bi se postigao rast i razvoj, Triglav grupa ima na raspolaganju postojeću dobru kapitaliziranost, za koju S&P očekuje da će i ubuduće ispunjavati minimalno kriterije za rejting »AA«.

Stabilna srednjoročna prognoza kreditnog rejtinga odražava očekivanja S&P da će Triglav i u nadolazećem dvogodišnjem periodu uspješno sprovoditi poslovnu strategiju s naglaskom na rastu, na daljnjoj disperzivnosti poslovanja, na očuvanju veoma visoke adekvatnosti kapitala i na dobrom stabilnom poslovanju.

Zavarovalnica Triglav

Zavarovalnica Triglav vodeće je slovenačko klasično osiguranje i matično društvo Triglav grupe. Sastoji se od mreže s 12 područnih jedinica, 38 predstavništava, s brojnim prodajnim grupama i mjestima za sklapanje ugovora te s preko 660 predstavnika osiguranja po čitavoj Sloveniji. Ponuda uključuje sve vrste privatnih i imovinskih osiguranja, kao što su to osiguranja imovine i imovinskih interesa, automobilska, poljoprivredna, transportna osiguranja, osiguranja potraživanja te osiguranja za slobodno vrijeme i putovanja. Zaokruženu ponudu privatnih osiguranja čine svi oblici životnih, rentnih, penzijskih, zdravstvenih osiguranja i osiguranja za slučaj nezgode.

Triglav grupa

Triglav grupa svojim znanjem, iskustvima i finansijskom moći već skoro od 117 godina opravdava povjerenje svojih klijenata, da će se najbolje pobrinuti za njihovu bezbjednost i budućnost. Ključni stubovi poslovanja su osiguravajuća djelatnost i upravljanje imovinom. Najveća osiguravajuća i finansijska grupa u Adria regionu te jedna od vodećih u jugoistočnoj Evropi posluje u šest država i na sedam tržišta te zapošljava više od 5.000 ljudi. Triglav grupa zadržava čvrstu finansijsku stabilnost, visoku adekvatnost kapitala i profitabilnost poslovanja, što potvrđuju i upravo dobiveni visoki kreditni rejtingi »A« od strane dviju priznatih agencija za kreditni rejting. Glavne vrijednosti društva su jednostavnost, odaziv i pouzdanost, a poslanje je stvaranje bezbjednije budućnosti. Sa svojom vizijom stremi ka dinamičkom razvoju novih načina poslovanja, koji su temelj odgovornog, dugoročnog razvoja, a istovremeno posluje profitabilno i bezbjedno.

2 Komentara

 • Mitar
  Mitar subota, 03 avgust 2019 12:57 Link komentara

  Ljudi odavde zaista bježe (ne kao), to potvrđuju redovi pred ambasadama.
  Srbi se svoje istorije ne srame. Srame se sadašnjosti i ne vide ovdje budućnost.
  I na kraju krajeva, današnji Srbi nemaju mnogo zajedničkog sa svojim precima.
  Preci su nam bili ponosni, žilavi, prkosni ali pravedni i prema neprijatelju. Jer su živjeli sa vjerom u Boga i imali morala.
  Danas smo pomije i obično roblje šake kriminalaca koja uz pomoć crkve od nas pravi rijaliti rulju praznoglave mase koja za 30 ili 50km redovno bira svoju propast.
  Da su današnji Srbi bar malo na svoje pretke, dosta višedecenijskih funkcionera u Doboju se ne bi glave nanosalo dugo.
  Ponavljam, prošlost nam je svijetla, obraz krvlju plaćan.
  Sadašnjost nam mutna, najgori od nas pišaju po nama i uništavaju nas sistematski.
  Budućnosti izgleda da nemamo.
  Živio, pa se veselio.

  Prijavi
 • Drago
  Drago petak, 02 avgust 2019 18:06 Link komentara

  Samo bih pitao over koji se srame svoje istorije I kao zele da bjeze sa ovih prostora, koja to zemlja nema svoju istorijsku proslost? Jesu li name mozda primjer svijetle istorije Nijemci ili mozda Amerikanci koji istrijebise domicilno stanovnistvo, Turci koji zive ljude pekose I nabijase na kolac I da me nabrajam dalje....

  Prijavi

Ostavi komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje.

MOLIMO VAS DA PROČITATE SLEDEĆA PRAVILA PRIJE KOMENTARISANJA:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove gradskog portala Dobojski.info. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu redakcija@dobojski.info

nazad na vrh