Menu

REAGOVANJE: Dodika za Gostića veže materijalni interes

  • Autor  Vasilije Šajinović Dobojski Info
  • 1 komentar
REAGOVANJE: Dodika za Gostića veže materijalni interes

Pročitavši na stranici portala Dobojski info pisaniju dobojskog novinara Ljubinka Đurića pod naslovom „Podrška i za medveda“ koja se odnosi na aktuelni sukob u dobojskom SNSD-u pitam se, kao što sam činio više puta do sada kad su pisanije pomenutog novinara u pitanju, koje izvore Đurić koristi i šta je prava namjera njegovih tobožnjih „otkrića“!?

Kao poznavalac prilika u društvenom životu Republike Srpske a posebno prilika u Doboju nisam sklon baratanju poluinformacijama i pretpostavkama, niti naručenim „istinama“ i sl. Po mom skromnom mišljenju od suštinske je važnosti da se obavještavanje javnosti zasniva na činjenicama ili ono ne služi ničemu. Isti princip bi trebalo da važi i kada se pišu novinski komentari i analize, u kojima su nedopustive proizvoljne eleboracije po sistemu rekla-kazala.

Šta, dakle, u pomenutom članku Ljubinka Đurića stoji na tankom ledu?!

Prvo, u Đurićevom pokušaju da na bajkovit način prikaže „pupčanu vrpcu“, koja je za sva vremena tobože vezala Milorada Dodika i Uroša Gostića, očita je težnja da se čitaocima baci prašina u oči. Naime, u javnosti je već dugo prisutna ozbiljna tvrdnja da razlog „ljubavi Dodika i Gostića“ leži u finansijskim transakcijama vezanim za određeni bezuslovni kredit koji je Gostić kao direktor Privredne banke Sarajevo svojevremeno odobrio Miloradu Dodiku. Dakle, korist koju je Dodik stekao u pomenutom aranžmanu vezala je dvojicu navedenih biznismena a neuvjerljiva je priča kako je tobože Gostić ustupio svoje akreditive Dodiku za osnivanje SNSD, pošto je iste dobio od Nenada Kecmanovića a koje akreditive je opet ovaj prethodno dobio od Slobodana Miloševića.

Posigurno znam da je Miloševićev pulen i čovjek od povjerenja u Republici Srpskoj u vremenu o kome govori Đurić, bio Živko Radišić, koji je poslije opštih izbora 1998. godine od Miloševića dobio nalog da u Socijalističkoj partiji RS obezbijedi podršku Brani Miljušu, Miloševićevom kandidatu za mandatara Vlade Republike Srpske.

Čitaoci će se sjetiti navedene skupštinske sjednice na kojoj se Miljuš izmotavao improvizujući na brzinu sklepan sasatav svog kabineta a samo mali broj ljudi, a među njima i ja, znao je kako je to učinio jer su Radišića tada iznevjerili Petar Đokić i još neki poslanici Socijalističke partije jer nisu htjeli ni da čuju a kamoli da provedu želju Slobodana Miloševića i podrže Miljuša. Kako ne bi otkrio prave kandidate za ministre, jer je pred sjednicu saznao od Radišića da neće dobiti podršku, Miljuš je fingirao prijedlog članova vlade i izazvao smijuriju i čuđenje kod neobaviještenih.

Nema razloga da otvoreno ne kažem da sam o svemu prednjem neposredno dobio informacije pošto sam u navedeno vrijeme često bio prisutan u kabinetu eks predsjednika RS Nikole Poplašena gdje je moja bivša supruga radila kao savjetnik predsjednika i gdje sam sretao i razgovarao s Poplašenom, Radišićem, Branom Miljušem i drugima koji su imali potrebu da dolaze u Poplašenov kabinet.

Vasilije Šajinović

1 komentar

Ostavi komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje.

MOLIMO VAS DA PROČITATE SLEDEĆA PRAVILA PRIJE KOMENTARISANJA:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove gradskog portala Dobojski.info. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu redakcija@dobojski.info

nazad na vrh