×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: [ROOT]/images/dobojNEWS/drustvo/crna_hronika/pokusaj_ubistva_japanac
×

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/dobojNEWS/drustvo/crna_hronika/pokusaj_ubistva_japanac
×

Greška

[sigplus] Critical error: Image gallery folder dobojNEWS/drustvo/crna_hronika/pokusaj_ubistva_japanac:::0:0 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Menu

DOBOJ: Ubicama vlasnika Džungle 36 godina robije

  • Autor  Glas Srpske

Vrhovni sud RS potvrdio je presudu dobojskog Okružnog suda kojom su ubice vlasnika dobojskog Sportsko-rekreativnog centra i Radio-televizije "Džungla" Drage Đurića (52) osuđene na 36 godina zatvora, saznaje "Glas Srpske".

Ovom presudom Zoran Stevanović (56) iz Kožuha kod Doboja pravosnažno je osuđen na 18 godina zatvora, Svjetlana Baljević (45) iz Sombora, poznatija kako Ceca Cunami, na 11 godina zatvora. Njihova saradnica Mina Muratović (38) iz Gračanice osuđena je na sedam godina zatvora.

Kako saznajemo, Vrhovni sud je odbio žalbe i odbrane i dobojskog Okružnog tužilaštva jer su neosnovane.

Prema prvostepenoj presudi, koja je izrečena u junu u dobojskom Okružnom sudu, Stevanović je 19. aprila prošle godine oko 19 časova ušao u prostoriju "Džungle" i u Đurića ispalio šest hitaca iz pištolja "bernadellgardone V. T", kalibra 7,65 milimetara, s prigušivačem. Stevanović je na sebi imao pancir prsluk, a pištolj je izvadio iz ruksaka. Pokušavajući da se spasi ranjeni Đurić je pao kroz prozor sa visine od nekoliko metara na parking ispred "Džungle". Zadobio je rane grudnog koša i stomaka od kojih je preminuo na putu u dobojsku bolnicu. Za to vrijeme Muratovićeva je ostala ispred kancelarije da stražari u slučaju da neko naiđe, te da pomogne Stevanoviću i Baljevićevoj da Đurićevo tijelo odnesu u automobil. Prije ubistva Baljevićeva se sastala sa Đurićem kako bi se dogovorila o nastupu u njegovoj diskoteci. Prema informacijama iz istrage ovog slučaja, sad već osuđeni unaprijed su smislili plan ubistva.

Poslije zločina Stevanović je pobjegao, ali se 21. aprila uz posredovanje svog advokata predao dobojskoj policiji, koja je dan ranije pretresla njegovu kuću u Kožuhama u kojoj se nalazio u vrijeme predaje.

Baljevićeva i Muratovićeva uhapšene su 20. aprila u iznajmljenom stanu u soliteru koji se nalazi u Ćuprijskoj ulici 31 u Doboju.

Dokazi

Tokom policijske istrage u stanu koji je koristila jedna od osuđenih pronađeno je i hladno oružje. U stanu je, osim pištolja iz kojeg je Đurić ubijen, pronađena i torba sa noževima i satarom te najlonske vreće u kojima su planirali da odnesu raskomadano Đurićevo tijelo.

nazad na vrh