Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJSKI INFO SAZNAJE: Nina Bližnjaković započela tretman transplatacije koštane srži u Esenu

FOTO: Dobojski Info | DOBOJSKI INFO SAZNAJE: Nina Bližnjaković započela tretman transplatacije koštane srži u Esenu FOTO: Dobojski Info | DOBOJSKI INFO SAZNAJE: Nina Bližnjaković započela tretman transplatacije koštane srži u Esenu

Mlada petnaestogodišnja Dobojka Nina Bližnjaković na klinici u njemačkom gradu Esenu započela je tretman transplatacije koštane srži! Nina je oboljela od težeg oblika akutne mijeloidne leukemije (C920 Leucaemia myeloides acuta) i nakon što liječenje u Beogradu nije dalo željene rezultate, nakon dva ciklusa hemoterapije bolest se nije zaustavila, nadu za ozdravljenje potražila je u Njemačkoj.

Liječenje u klinici u Esenu košta 340.000 evra a sredstva su osim sa humanitarnog računa, na koji su građani iz cijele BiH i organizacije uplaćivali novac od trenutka kada je Nina počela liječenje u Beogradu, uplaćena i iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS, te Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu kao i iz gradskog budžeta.

Kako Dobojski Info saznaje Nina je jako hrabra i pozitivna, i mi se nadamo da će operacija biti uspješna i da će naša sugrađanka pobijediti opaku bolest!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.