Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Zimska bajka u etno selu Kotromanićevo (VIDEO)

DOBOJ: Zimska bajka u etno selu Kotromanićevo (VIDEO)

Petnaestak kilometara od Doboja stigla je zimska bajka. U etno selo Kotromanićevo pozvali su proizvođače hrane, pića i suvenira. Uz sve to je i muzika na otvorenom.

“Zimska bajka je u suštini ideja promocije domaćih prozivoda, starih prirodnih domaćih prozivoda, druženje u lijepom ambijentu, muzika…”, objašnjava Ozrenko Stanković iz Etno sela Kotromanićevo.

A za nju je zadužen Novosađanin Perica Jovanović. Kaže da je majstor za atmosferu. Kako i ne bi bio kada je bio dio orkestra Zvonka Bogdana i Janike Balaža.

“Pjeva se na šest jezika i tri i po hiljade pjesama na repertoaru, pjevam španske grčke, engleske ruske talijanske, mađarske romanse, po potrebi i sevdah”, rekao je Perica Jovanović.

A gdje je muzika tu je i kapljica. Mještanin Dragan Nikolić, izložio je šljivovicu i rakiju od kruške. Preporučuje prvu jer je, kaže, tradicija kraja.

“U njoj ništa nema, čak voćka nije prskana, to je naša petrovnjača šljiva koja je na našim terenima najstarija. Kad je pijete imate osjećaj da nije jaka, al s tim da hvata”, rekao je Dragan Nikolić iz Ritešića.

Uz tu rakiju mora da se mezi, pa se priprema hrana ispod sača. Ko voli, može da proba i domaći ajvar sa senfom, džem  od paradajza, marmeladu od bundeve – prava zimska bajka, na domaći način.

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.