Logo
Odštampajte ovu stranicu

ODRŽANO 6. ŠAHOVSKO PRVENSTVO DOBOJSKIH PENZIONERA: Čakarević i Šolaja putuju u Trebinje

FOTO: Dobojski Info | FOTO: Dobojski Info |

Na 6. šahovskom prvenstvu dobojskih penzionera, koje je održano u prostorijama Udruženja penzionera, učestvovalo je 18 šahista koji su se borili za naslov prvaka, a i učešće na Republičkom prvenstvu penzionera RS u Trebinju. Nakon sedam odigranih kola po švajcarskom sistemu, prva tri mjesta osvojili su Brane Čakarević i Veljko Šolaja sa po 6 poena dok je treći bio Nedeljko Jotanović koji je sakupio 4,5 poena.

Prvo mjesto, pobjednički pehar i novčana nagrada pripalo je Čakareviću koji je sakupio poene u igri sa protivnicima bolje plasiranim na kraju takmičenja bez obzira što je isti broj poena imao i Šolaja. Ipak, njih dvojica predstavljaće dobojske penzionere na prvenstvu u Trebinju u drugoj polovini septembra.

Učesnike prvenstva i goste pozdravio je i zaželio uspjeh Rajko Gligorić, predsjednik Udruženja penzionera grada Doboj, istakavši da je i ovo takmičenje naišlo na punu podršku lokalne vlasti, odnosno gradonačelnika Doboja, koji je bio i sponzor manifestacije.

Gradonačelnik grada Doboja Boris Jerinić, otvarajući prvenstvo dobojskih penzionera u šahu, naglasio je da je Grad Doboj u granicama mogućnosti uvijek pomagao ovakve aktivnosti penzionera, te da će i u narednom periodu posebna pažnja biti posvećena najstarijoj populaciji. Jerinić je nakon otvaranja prvenstva odigrao partiju šaha sa najstarijim učesnikom Kuzmanom Nikolićem (79). Ujedno, gradonačelnik je, pored obezbijeđenih novčanih nagrada lično nagradio trojicu prvoplasiranih sa po 100,00 KM.

Po završetku takmičenja, koje je proteklo u izvanrednoj atmosferi, i uz striktno poštivanje uputstva glavnog sudije Mirka Jovića, Rajko Gligorić uručio je pehare za trojicu prvoplasiranih kao i novčane nagrade, a još preostalih sedam takmičara do osvojenog desetog mjesta, dobilo je novčane nagrade. Prvenstvo je završeno druženjem takmičara uz skromnu zakusku.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.