Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Đorđe Lukić šahovski šampion Republike Srpske

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Đorđe Lukić šahovski šampion Republike Srpske FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Đorđe Lukić šahovski šampion Republike Srpske

Proteklog vikenda, od 12 do 14. aprila 2019. godine u Dvorovima kod Bijeljine održano je 26. Kadetsko omladinsko šahovsko prvenstvo Republike Srpske. Na prvenstvu je učestvovalo rekordnih 156 takmičara iz cijele Republike Srpske.

Sedmogodišnji Đorđe Lukić iz Doboja, učenik II razreda Osnovne škole „Vuk StefanovićKaradžić“ Doboj, član šahovskog kluba „ Mladost“ iz Teslića je osvojio 1. mjesto, zlatnu medalju i pobjednički pehar na republičkom turniru za mlade šahiste te stekao titulu šampiona Republike Srpske.

Turnir se igrao u prostorijama „Sveti Stefan“ u Dvorovima od 12-14. aprila sa tempom igre od 60 minuta po igraču.

Sedmogodišnji Lukić je nastupao u grupi dječaka do osam godina gdje je učestvovalo ukupno 17 iskusnih takmičara. Lukić je u odigranih sedam partija zabilježio šest pobjeda i samo jedan poraz.

Kao prvak Republike Srpske stekao je pravo učešća na prvenstvu Bosne i Hercegovine koje se ove godine organizuje u Dvorovima od 9-12. maja.

Odlazak na prvenstvo Republike Srpske kao i na predstojeće prvenstvo BiH sedmogodišnjem Đorđu Lukiću je omogućio gradonačelnik Grada Doboja gosp. Boris Jerinić koji je mladom šahisti iz Doboja pružio podršku.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.