Logo
Odštampajte ovu stranicu

NA SJADNICI IOGFS DOBOJ I KONFERENCIJI KLUBOVA ODLUČENO: MFL startuje 8. septembra

FOTO: Dobojski Info | NA SJADNICI IO GFS DOBOJ I KONFERENCIJI KLUBOVA ODLUČENO: MFL startuje 9. septembra FOTO: Dobojski Info | NA SJADNICI IO GFS DOBOJ I KONFERENCIJI KLUBOVA ODLUČENO: MFL startuje 9. septembra

Dok su klubovi sa dobojskog regionalnog područja počeli bitku za bodove prije tri sedmice dotle klubovi najnižeg ranga, odnosno Međuopštinskog fudbalskog saveza Doboj, startovaće u nedjelju 8. septembra. Ovo je odlučeno na sjednici Izvšnog odbora GFS Doboj, održanoj 29. avgusta, a podršku odluci dali su na Konferenciji i predstavnici klubova koja je održana u Pojezni.

- Zbog malog broja klubova, prvenstvo kao i ranijih godina, počinje u drugoj sedmici septembra, a do poslednjeg trenutka nije se znalo koliko će klubova startovati u trci za naslov prvaka. Naime, zbog može se reći, totalno neprikladne odluke PFS Doboj da se na kraju sezone igra i baraž za viši rang između drugoplasiranih ekipa MFL Doboj i OFS Modriča-Šamac, Gradski fudbalski savez Doboj već tri godine gubi po dva člana nakon završene sezone. Drugim riječima, ekipe iz ovog saveza su daleko kvalitetnije i prelaze kroz baraž u viši rang, a time se smanjuje proj klubova u MFL. Primjera radi, prije tri godine u MFL Doboj takmičilo se 13 ekipa, da bi nakon tri baraž utakmice pala knjiga na deset klubova. Prošle godine dva kluba zbog finansijskih problema napustili su takmičenje i ostalo je osam. Ove godine u viši rang iz MFL Doboj u Područnu ligu direktno su otišli Ozrenski sokolovi, a Polet iz Podnovlja nakon baraž utakmice sa Zvijezdom iz Kruškovog Polja takođe je otišao u viši rang. Dakle ostalo je šest klubova a NK Željezničar iz Pridjela Gornjeg odlučio je da, zbog neriješenih problema, više ne takmiči. Na njegovo mjesto "uskočila" je Sloga iz Koliba Gornjih pa će tako uz Rudar iz Stanara i Borac iz Kotorskog, koji su ispali iz Područne fudbalske lige Doboj, MFL ponovo imati osam klubova za start u sezoni 2019/20. godini, ističe Zlatko Spasojević, predsjednik GFS Doboj.

Članovi IO GFS Doboj donijeli su odluku da u narednoj sezoni u MFL Doboj nastupe fudbalski klubovi: Rudar (Stanari), Borac (Kotorsko), Sloga (Kolibe Gornje), Zborište (Zborište), Liješće (Liješće), 4. juli (Pojezna), 27. juli (Kalenderovci) i Zadrugar (Sijekovac). Takođe, usvojene su i odluke o listi delegata i održavanju seminara za službena lica a imenovani su i Goran Stojanović za komesara za takmičenje i Predrag Jevtić za komesara za sudije i sudjenje.

Dan kasnije u Osinji održana je i Konferencija klubova MFL Doboj na kojoj je Slađana Marić, član IOGFS Doboj, upoznala predstavnike klubova sa odlukama Izvršnog odbora. Uz podršku odlukama IOGFS predstavnici klubova pristupili su i izvlačenju takmičarskih parova za narednu sezonu. U prvom kolu sastaju se: Liješće - Zadrugar, 4. juli - Sloga, Zborište - 27. juli, i Rudar - Borac, što će biti i derbi kola.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.