Logo
Odštampajte ovu stranicu

Cinema Parallels organizuje prvi Dokumentarni ljetni kamp nadomak Banjaluke

Filmski festival Cinema Parallels organizuje prvi ljetni kamp za dokumentarne filmove, koji će se održati od 1. do 5. avgusta u predivnom prirodnom ambijentu Centra za posjetioce Pecka, nadomak Banjaluke.

Kamp je zamišljen kao prostor za stimulisanje novih talenata i produkcije dokumentarnih filmova na visokom nivou, a funkcionisaće po principu obuke i mentorstva te omogućiti produkciju različitih stvarnosti, koje zaslužuju da budu prepoznate.

- Dokumentarni ljetni kamp je obrazovna platforma u dokumentarnoj i medijskoj umjetnosti za filmaše u nastajanju iz zemalja bivše Jugoslavije, a sa ciljem stimulisanja novih talenata, proslavljanja različitosti identiteta u regiji i vjerom u decentralizaciju audio-vizuelne produkcije. Zbog toga koristimo ovu priliku da pozovemo nove filmske stvaraoce na polju dokumentarnom filma da nam se jave - navode organizatori.

Ciljna grupa programa su mladi filmaši sa prvim ili drugim dugometražnim projektima, koji će raditi sa međunarodnim i lokalnim rediteljima i producentima, u kreativnom i regionalnom razvojnom okruženju Centra za posjetioce Pecka.

- Glavni cilj Dokumentarnog ljetnog kampa je izgradnja mostova kroz audio-vizuelni jezik između mlade generacije filmskih stvaralaca i naših zajednica, povezujući određene priče i vizije sa evropskom realnošću i kontekstom. Vjerujemo u snagu različitog i posebnog identiteta, slaveći našu zajedničku prošlost i vjerujući u zajedničku budućnost - dodaju iz organizacije.

Tokom pet dana, izabrani filmaši će boraviti u etno kući, gdje će stvarati i gledati filmove, a pohađajući zajedničku radionicu dalje će razvijati svoje individualne projekte te sticati znanja i vještine neophodne za profesionalni i lični razvoj.

- Obezbijedićemo sve troškove za pet izabranih filmaša, koji uključuju prevoz, smještaj i pristup svim formativnim i rekreativnim aktivnostima - navode organizatori.

Prijaviti se mogu studenti, diplomci na filmskoj, audio-vizuelnoj ili umjetničkoj školi, kao i debitantski autori koji dolaze iz zemalja bivše Jugoslavije.

Detalje potrebne za prijavu možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala na adresi cinemaparallels.com.

Organizator Dokumentarnog ljetnog kampa je Udruženje Video kabinet iz Banjaluke.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.