Logo
Odštampajte ovu stranicu

Raspisan konkurs za upis studenata

FOTO: Dobojski Info | Raspisan konkurs za upis studenata FOTO: Dobojski Info | Raspisan konkurs za upis studenata

Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2021/2022. godini na javnim visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj raspisan je danas, a Univerzitet u Banjaluci na prvi ciklus planira da upiše 2.772 studenta.

Od ovog broja predviđeno je da se na budžet upiše 2.200 studenata, na samofinansiranje 397, a planiran je i upis 100 stranih, te 75 vanrednih studenata, saopšteno je iz Univerziteta u Banjaluci.

Na drugom ciklusu studija planiran je upis 1.175 studenata, a na budžetu ima mjesta za 686, na samofinansiranju je planiran upis 329 studenata, te 79 stranih i 81 vanredni student.

Na trećem ciklusu planirano je da se upiše 141 kandidat, njih 127 će samofinansirati svoje studije, dok 13 kandidata može biti upisano kao strani studenti, te jedan vanredni.

Prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija na svim organizacionim jedinicama Univerziteta u Banjaluci počeće 21. juna, a završiti 25. juna.

Polaganje prijemnog ispita predviđeno je 28. juna u 9.00 časova, dok će prijemni ispit na Medicinskom fakultetu početi u 14.00 časova.

Rezultati će biti objavljeni 30. juna do 14.00 časova. Upis primljenih kandidata počinje 5. jula, a završava se 9. jula.

Konkurs za upis studenata na drugi i treći ciklus studija biće otvoren od 21. juna do 22. oktobra, do kada će kandidati moći predati prijave.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.