Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Uručene nagrade srednjoškolcima za najbolju aplikaciju

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Uručene nagrade srednjoškolcima za najbolju aplikaciju FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Uručene nagrade srednjoškolcima za najbolju aplikaciju

Učenicima Saobraćajne i elektro škole Aleksandru i Bojanu Doliću, autorima pobjedničke aplikacije "Lifi" za BiH, danas je uručena nagrada sa ovogodišnjeg međudržavnog takmičenju u izradi aplikacija za mobilne uređaje "Regionalni ap izazov".

Takmičenje su organizovale članice "Telekom Srbija grupe", kompanije "Telekom Srbija", "M:tel BiH" i "M:tel Crna Gora".

Autori aplikacije "Lifi" Aleksandar i Bojan Dolić, tokom prezentacije pojasnili su da je riječ o aplikaciji koja vještačkom inteligencijom prepoznaje bolesti poljoprivrednih usjeva, trenutno po dvije bolesti na kukuruzu i krompiru, uz prateći forum za razmjenu stručnih mišljenja i preporučenim herbicidima.

Aplikacija, koju je od kako je prije tri sedmice postavljena na plej-prodavnicu preuzelo 40 korisnika, omogućava prodaju i kupovinu poljoprivrednih usjeva.

Bojan Dolić je naveo da je izrada aplikacije trajala godinu dana tokom koje su koristili i stručnu pomoć Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Aleksandar Dolić najavio je da će se aplikacija u narednom periodu unapređivati.

Portparol kompanije "M:tel" Milica Kondić uručila je Dolićima i mentoru pobjedničkog tima "Elektronik kod" Goranu Radojčiću poklone - laptope, uz poruku da je ulaganje u mlade stručnjake informacionih tehnologija ujedno ulaganje i u ovu kompaniju ali i u Republiku Srpsku.

Radojčić kaže da se na međudržavnom takmičenju prijavilo oko 90 škola, a za Doliće rekao da su talentovani učenici koji su tokom prethodnih takmičenja bili među pet najboljih.

Direktor Saobraćajne i elektro škole Doboj Miroslav Topalović rekao je da je ponosan na uspjeh učenika.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.