Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Ekonomska škola uvodi smjer bankarski tehničar

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Ekonomska škola uvodi smjer bankarski tehničar FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Ekonomska škola uvodi smjer bankarski tehničar

Dvije godine nakon što je uvela zanimanje poslovno-informatički tehničar, Ekonomska škola u Doboju je odlučila da oživi smjer bankarski tehničar i ove godine upiše jedan razred ovog obrazovnog profila.

"Smatramo da je to potrebno na tržištu rada. Banke su prepoznale značaj da se školuju djeca koja bi eventualno po izlasku iz ove škole mogla pronaći svoja radna mjesta u bankama. Opredijelili smo se za ponovno uvođenje bankarskog tehničara, ali i opremanje kabineta, kako bismo djeci zaista pružili dobre uslove za školovanje", kaže Tijana Vasiljević Stokić, direktorica Ekonomske škole.

Dobre uslove za školovanje imaju i poslovno-informatički tehničari, smatra Kristina Savić, učenica Ekonomske škole.

"Trenutno završavam prvi razred. Što smo stariji, dobijamo sve više informatičkih predmeta. Učionice su zaista moderno opremljene, što nam pomaže u učenju gradiva, jer su računari zaista bitni. Proširili smo znanje iz određenih programa informatike kao što su Power point, Word i Exel, koji su nam bitni programi, zatim smo radili na knjigovodstvu i ekonomiji", rekla je Savićeva.

Za poslovno-informatičke tehničare nakon završetka školovanja otvaraju se vrata ne samo domaćih i stranih firmi, nego i Ekonomskog fakulteta, koji nudi Studijski program poslovna informatika.

Milenko Krajišnik, dekan Ekonomskog fakulteta, koji je juče posjetio Ekonomsku školu, otkrio je da su na tržištu veoma traženi ekonomisti koji su specijalizovani za određenu oblast povezanu s informatikom.

"Informatičke kuće koje posluju u Banjaluci i okruženju jako su zainteresovane i stalno se raspituju, traže na praksu tu djecu. Neke su već, tako da kažem, regrutovali. Mnogi studenti već kažu da imaju obećanja da će ostati da rade u tim firmama, pa čak i na tim praksama, koje su kod nas sastavni dio plana i programa, daju određene stimulanse, stipendije, određene vrste plaćene prakse, da bi ih zadržali", kazao je Krajišnik.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.