Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Održan godišnji koncert hora "Bogoljublje"

DOBOJ: Održan godišnji koncert hora "Bogoljublje"

Srpsko crkveno pjevačko društvo "Bogoljublje", koje djeluje pri Spomen hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Doboju, održalo je tradicionalni godišnji koncert izvodeći djela duhovne i svjetovne muzike.

Koncert je održan sinoć u velikoj sali dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje, na kojem je zbog nesebične pomoći i podršci u radu "Bogoljublju", dodijeljena zahvalnica gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću, koju je preuzeo njegov zamjenik Vladimir Marković.

Marković je naveo da koncert predstavlja kulturno osvježenje za grad u okolnostima epidemioloških mjera zbog virusa korona u proteklom periodu i zahvalio se ovom pjevačkom društvu za koje kaže da je jedan od bitnijih nosilaca kulturnog života u Doboju.

Koncert je otvoren "Vaskršnjim troparom" Kornelija Stankovića, a dirigent hora LJubica Timanović je kao novinu na nastupu izdvojila nastup orkestra sastavljenog od članova hora.

Ona je navela da je orkestar uprkos okolnostima sa virusom korona i ove godine u onlajn formatu učestvovao na horskom festivalu "Majske muzičke svečanosti" u Bijeljini na kojem su osvojili drugo mjesto.

Član hora Višnja Stanojević kaže da je koncert opravdao povjernjenje s obzirom da je iz njih period otežanog rada u okolnostima pandemije virusa korona, jer su za pripreme, između ostalog, imali odvojene probe.

Duhovnik hora protojerej-stavrofor Duško Nedić kaže da je riječ o desetom jubilarnom koncertu mješovitog hora, čiji najmlađi član ima 16 godina, a najstariji 70.

On je podsjetio da je Srpsko crkveno pjevačko društvo "Bogoljublje", koje djeluje pri Spomen hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Doboju, formirano prije deset godina po blagoslovu tadašnjeg vladike zvorničko-tuzlanskog Vasilija.

Nedić kaže da je hor imao brojne nastupe, a od ostvarenih rezultata izdvojio je prvo i drugo mjesto na horskom festivalu "Majske muzičke svečanosti" u Bijeljini.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.