Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: VPTŠ Doboj potpisala ugovor o realizaciji projekta „Doboj – Centar izvrsnosti 2021”

FOTO: RTV Doboj | DOBOJ: VPTŠ Doboj potpisala ugovor o realizaciji projekta „Doboj – Centar izvrsnosti 2021” FOTO: RTV Doboj | DOBOJ: VPTŠ Doboj potpisala ugovor o realizaciji projekta „Doboj – Centar izvrsnosti 2021”

Visoka poslovno-tehnička škola u Doboju potpisala je danas ugovor o realizaciji projekta „Doboj – Centar izvrsnosti 2021”, koji sprovodi u saradnji sa Agencijom za međunarodni razvoj SAD-a (USAID). Vrijednost projekta iznosi 185 hiljada KM. Škola učestvuje sa 35, a USAID sa 65 odsto sredstava koja će biti utrošena za nabavku savremene opreme za obučavanje polaznika kurseva za CNC operatere i zavarivače.

- Radi se o nabavci laserskog aparata za varenje, 3D štampača visokih performansi i savremeih simulatora za varenje koji su izuzetno velike vrijednosti, a koji značajno poboljšavaju kvalitet obuke – izjavio je Ladin Gostimirović, direktor Visoko poslovno-tehničke škole Doboj.

- Nama je izuzetno zadovoljstvo da sarađujemo sa ovom školom. Mi smo u njoj prepoznali partnera sa privatnim sektorom, koji je u stvari naš glavni korisnik. Ono što je bio primarni razlog naše podrške ovoj školi i budućoj saradnji je upravo ta saradnja sa ljudima kojima najviše treba obučene radne snage, a to su naši privrednici – rekao je Fuad Ćurčić, direktor USAID WHAM projekta.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske, koji je ovom prilikom rekao da je riječ o realizaciji važnog projekta sa aspekta obučavanja kadrova koji su potrebni realnom sektoru.

- Upravo na ovaj način želimo da oni koji su na tržištu rada, a koji ne mogu da odgovore potrebama tog tržitšta kroz jednu edukaciju u ovakvim ustanovama obezbijede sebi nova radna mjesta. Ovo je sigurno značajno i sa aspekta uvezivanja obrazovnog sistema sa realnim sektorom – rekao je Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske.

U okviru projekta, osim opremanja centra, biće organizovani i kursevi za CNC operatere i za zavarivače, za ukupno 30 polaznika, odnosno po 15 u svakoj grupi. U planu je da 10 polaznika budu osobe koje su već u radnom odnosu, dok bi preostalih 20 polaznika bili oni koji su prijavljeni u Zavodu za zapošljavanje.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.