Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Jelena Tomašević na Bogojavljenskom koncertu

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Jelena Tomašević na Bogojavljenskom koncertu FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Jelena Tomašević na Bogojavljenskom koncertu

Pjevačica Jelena Tomašević nastupiće u subotu, 18. januara, u Doboju na 24. Bogojavljenskom koncertu kojim će započeti ovogodišnja kulturna dešavanja u ovom gradu.

Direktor Centra za kulturu i obrazovanje u Doboju Lidija Žarić rekla je na današnjoj konferenciji za novinare da će Tomaševićeva nastupiti u pratnji novosadskog orkestra "Big bend".

Ona je navela da će koncert biti održan u velikoj sali dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje sa početkom u 19.00 časova, a ulaz za posjetioce je besplatan.

Žarićeva je podsjetila da je Tomaševića bila muzička pratnja Bori Dugiću na osmom Bogojavljenskom koncertu održanom 2004. godine u Doboju.

Bogojavljenski koncert 2020

Žarićeva je najavila da će isto veče od 18.00 časova u Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje biti svečano otvorena likovne izložbe djela slikara Zorana Suvajca Zografa iz Banjaluke.

"U narednom periodu idemo punom snagom", rekla je Žarićeva i navela da će tokom janura biti održana Svetosavska akademija, a 23. januara promocija monografije o akademskom vajaru Dragi Handanoviću, autora LJubomira Kaišarevića.

Žarićeva očekuje da će tokom maja krenuti radovi na rekonstrukciji objekta Centra za kulturu i obrazovanje, za koji je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović obezbijedila oko milion KM, a Gradska uprava više od 300.000 KM.

"U toku je izrada idejnog projekta i tome posvećujemo veliku pažnju jer što se sada uradi trajaće u narednih nekoliko decenija", rekla je Žarićeva i dodala da je ova ustanova sa radom počela 1956. godina i da do danas nije bilo značajnih rekonstruktivnih zahvata.

Ona kaže da će zbog radova tradicionalni Tetar fest "Doboj 2020" biti održan na drugoj lokaciji, najvjerovatnije sali Skupštine grada Doboj, i da će zbog manjeg prostora biti fokusirani i na manje pozorišne scene.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.