Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Prvo veče tradicionalnih godišnjih nastupa KUD-a “DOBOJ”

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Prvo veče tradicionalnih godišnjih nastupa KUD-a “DOBOJ” FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Prvo veče tradicionalnih godišnjih nastupa KUD-a “DOBOJ”

Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Doboj” organizovalo je tradicionalni godišnji nastup na kojem su prvi, pripremni i djevojački ansambli publici predstavili igre sa područja Srbije i Sjeverne Makedonije.

Predsjednik KUD-a Rosa Jović rekla je sinoć Srni da je riječ o 21. godišnjem koncertu ovog obnovljenog Društva, koje je osnovano prije 71 godinu.

Ona je navela da se zbog brojnosti ansabla koncert održava dvije večeri.

“Prvi koncert održan je sinoć u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje, a drugi će biti večeras od 19.00 časova”, rekla je Jovićeva.

Ona je navela da migracije stanovništva nisu mimoišle ni ovaj grad što je uticalo i na smanjenje broja članova KUD-a, koje ove godine ima 320 članova, što je za 30 manje nego lani.

Jovićeva je podsjetila na ovogodišnje zapažene međunarodne nastupe dobojskih folkloraša, a za narednu godinu najavila nastup na 25. Evropskoj smotri srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu, koja će u maju biti održana u Parizu.

“Za narednu godinu imamo pozive za učešće i na festivalima u Kini i Indiji, ali u zavisnosti od finasija ćemo odlučiti gdje ćemo ići”, najavila je Jovićeva.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.