Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Izložba polaznika škole “Pikaso”, tematski raznovrsni radovi

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Izložba polaznika škole “Pikaso”, tematski raznovrsni radovi FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Izložba polaznika škole “Pikaso”, tematski raznovrsni radovi

U Doboju je sinoć otvorena izložba radova polaznika Škole crtanja “Pikaso” i Kreativne radionice “Mali Pikaso”.

U osmom ciklusu škole, koji je trajao 6 mjeseci, učestvovalo je 26 polaznika.

Akademski vajar Drago Handanović kaže da je za izložbu odabrao radove koji predstavljaju estetski i tehnološki put čuvenog umjetnika Pabla Pikasa, i to od početnih klasičnih tehnologija, preko razumno-tehnološke koncepcije slike, pa do apstrakcije.

– Na jednoj strani su izloženi crteži, na koje se nastavljaju radovi nastali tehnikama tuša i akvarela, zatim gusto nanošena tempera. Tu su skulpture i dekoracije nakon toga slike u ulju, pa apstrakcija i na kraju crteži u kojima su upotrijebljeni listovi iz prirode – izjavio je Handanović.

pikaso skola 01

Nastavnica Mirjana Mladenović istakla je da je zadovoljna radom i ozbiljnim pristupom polaznika škole čiji radovi su tematski raznovrsni.

– Kod starijih polaznika ulje je i dalje tehnika broj jedan, dok su mladi radili sa većim brojem tehnika – rekla je Mladenovićeva.

pikaso skola 02

Ona kao osobenost ove grupe navodi izbor materijala za rad, i to šuška od kukuruza za odrasle i lišće za mlađe polaznike.

Direktor Centra za kulturu i obrazovanje Doboj Lidija Žarić kaže da je škola crtanja lijepa osnova za razvoj amaterskog slikarstva u Doboju i ocijenila da će pokazanim kvalitetom neki od polaznika umjetnički prerasti u nešto više.

Radovi su izloženi u Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Doboj do srijede, 1. januara.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.