Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Prva zbirka proze “Neko je pozvonio”, pjesnikinje Jovanke Stojčinović Nikolić

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Prva zbirka proze “Neko je pozvonio”, pjesnikinje Jovanke Stojčinović Nikolić FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Prva zbirka proze “Neko je pozvonio”, pjesnikinje Jovanke Stojčinović Nikolić

Prva zbirka proze "Neko je pozvonio", pjesnikinje Jovanke Stojčinović Nikolić, promovisana je sinoć u Doboju.

Književnik Ranko Pavlović naveo je da knjiga govori o univerzalnim vrijednostima, o porodici, djetinjstvu i zavičaju, a da je pripovjedački stil odnjegovan i jednostavan.

On je pojasnio da su se u nekim ranijim pjesmama Nikolićeve provlačile niti proze, a da je knjiga dokaz autorovog talenta za pripovjedanje.

Nikolićeva je istakla da su priče nastale iz simbolike njenog doživljaja i radosti koja je pratilo određeno dešavanje u djetinjstvu, ali i kasnije.

"Godinama sam se borila da spasavam misao koja se nalazi u nekom događaju. Spasavam događaj i stavljam ga u sjećanje i oblikujem na taj način", rekla je ona.

Nikolićeva je večeras u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje promovisala i knjigu pjesama "Trenutak koji je izmislio ogledalo".

Jovanka Stojčinović Nikolić član je Udruženja književnika Republike Srpske, Udruženja književnika Srbije, te Međunarodne asocijacije pisaca iz Rige, Letonija. Od 2019. godine član je Akademije slovenske književnosti i umjetnosti sa sjedištem u Varni u Bugarskoj.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.