Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJSKI INFO NAJAVLJUJE: Promocija novih knjiga Jovanke Stojčinović Nikolić

FOTO: Dobojski Info | DOBOJSKI INFO NAJAVLJUJE: Promocija novih knjiga Jovanke Stojčinović Nikolić FOTO: Dobojski Info | DOBOJSKI INFO NAJAVLJUJE: Promocija novih knjiga Jovanke Stojčinović Nikolić

U velikoj sali dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje danas, sa početkom u 19 časova, održaće se promocija novih knjiga iz stvaralačkog opusa Jovanka Stojčinović Nikolić. Knjige čija će promocija biti upriličena su: „Neko je pozvonio” (priče) i „Trenutak koji je izmislio ogledalo” (pjesme).

O djelima će govoriti književnik Ranko Pavlović, kao i sama autorka.

Jovanka Stojčinović Nikolić rođena je u Ritešiću kod Doboja, a živi i stvara u Doboju. Do sada je objavila 16 knjiga poezije. Piše poeziju i prozu, a bavi se i književnom kritikom i esejistikom.

Dugogodišnji je kulturni radnik. Pjesme su joj uvrštene u više antologija i prevođene na više jezika. Za svoje stvaralaštvo i predan rad u kulturi dobila je više značajnijih priznanja i književnih nagrada, među kojima treba izdvojiti: nagradu Udruženja književnika Republike Srpske za knjigu godine, „Kočićevo pero“, „Šušnjar“, „Šumadijske metafore“, „Vinski bal“, „Milan Lalić“, „Kondir kosovke djevojke“, „Hadži Dragan“, „Zlatni Orfej“ (Frankfurt), Međunarodna književna nagrada „Zlatni prsten“ (Skoplje) i Specijalne nagrade saveza pisaca Bugarske…

Bila je dugogodišnji direktor Centra za kulturu i obrazovanje u Doboju i pokretač brojnih manifestacija. Član je Udruženja književnika Republike Srpske a bila je i predsjednik istog udruženja. Član je i Udruženja književnika Srbije, te Međunarodne asocijacije pisaca (Riga, Letonija). Od 2019. godine član je Akademije slovenske književnosti i umjetnosti sa sjedištem u Varni (Bugarska).

Uporedo sa poezijom i književnom kritikom, priče piše duže od tri decenije. Objavljivala ih je u značajnim listovima i časopisima, a za neke od njih dobila je i vrijedne književne nagrade. Ovo je njena prva knjiga proze.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.