Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJSKI INFO NAJAVLJUJE: Humanitarna promocija knjige "Amanet" u Tesliću (VIDEO)

FOTO: Dobojski Info | DOBOJSKI INFO NAJAVLJUJE: Humanitarna promocija knjige "Amanet" u Tesliću FOTO: Dobojski Info | DOBOJSKI INFO NAJAVLJUJE: Humanitarna promocija knjige "Amanet" u Tesliću

Kulturno-edukativna humanitarna organizacija Amanet i ove godine organizuje svečanu promocije zbornika rodoljubive poezije i proze pod nazivom "Amanet". Ove godine u pitanju je drugo izdanje zbornika - Amanet II.

Knjiga je specifična po tome što obiluje patriotskim i rodoljubivim temama kao i većim brojem autora. Između ostalog ističe se jedan od osnivača Beogradskog sindikata - Boško Ćirković Škabo.

Pored Škabe, u knjizi učestvuju brojni Teslićani uključujući Kristinu Ćumurović, Jasnu Ćumurović, Slavku Blagojević, Nevenu Reljić, Radenka Kitića i Milana Jovića. Autori će se na promociji predstaviti recitacijama uz pratnje na klaviru, gitaru i blok flauti.

U sklopu svečane promocije biće dodijeljenje zahvalnice, kao i nagrade za najljepše pjesme zbornika. Osim navedenih, biće dodijeljenja i nagrada za doprinos sporta mladih, nagrada za kulturu i nagrada za humanost. Na promociji pored autora učestvuju i izvođači muzičkih tačaka, folkloraši.. Posebno se ističu, u Tesliću već prepoznatljive, sestre Savić. Za fotografske uspomene događaja zadužena je Dragana Dušanić koja na taj način daje svoj humanitarni doprinos.
Sama promocija odigrava se u sklopu Kulturno-edukativnog festivala ''Korzo'' kog je osmislila organizacija Amanet uz podršku SPKD Prosvjeta Teslić. Generalni sponzor festivala je Opština Teslić a medijski sponzor Teslić Online.

Promocija počinje u 20 časova, mjesto održavanje je Kino sala. Sva sredstva dobijena prodajom knjige idu u kasu humanitarne organizacije Srbi za Srbe!

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.