Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJSKI INFO NAJAVLJUJE: Od četvrtka likovna kolonija "Krčmarica"

FOTO: Dobojski Info | DOBOJSKI INFO NAJAVLJUJE: Od četvrtka likovna kolonija "Krčmarica" FOTO: Dobojski Info | DOBOJSKI INFO NAJAVLJUJE: Od četvrtka likovna kolonija "Krčmarica"

Na lokalitetu Krčmarica na Okolištima kod Doboja od četvrtka, 18. jula, biće održana druga Likovna kolonija "Krčmarica", na kojoj će učestvovati akademski slikari iz Republike Srpske i Srbije.

Kolonija će trajati do 24. jula u organizaciji Udruženja "Krčmarica-Staro nasljeđe".

Cilj Likovne kolonije jeste popularizacija likovne kulture na području Doboja, posebno na lokalitetu Ozren.

Turističku ponudu ovog kraja organizotori nastoje da obogate i drugim manifestacijama i predstavljanjem Udruženja "Krčmarica-Staro nasljeđe", kao i formiranjem fundusa umjetničkih slika Likovne kolonije.

krcmarice

Na koloniji će učestvovati 10 akademskih slikara, članova Udruženja likovnih umjetnika Republike Srpske, Udruženja likovnih umjetnika BiH, Udruženja Likovnih umjetnika Srbije, te Međunarodne akademije za keramiku.

Učestvuju Čedomir Kesić i Dragoslav Husar iz Pančeva, Jagoda Šestić iz Banjaluke, Drago Handanović i Pavle Rističević iz Doboja, Branislav Marković i Gordana Zaklan iz Novi Sada, Irina Černjavski Šantrić iz Beograda, Branislav Kovačević Kova sa Pala i Milijanko Miholjčić iz Bijeljine.

Predsjednik Umjetničkog savjeta Kolonije je Petar Tubić, a selektor i koordinator Jovanka Stojčinović Nikolić, književnica i osnivač Likovne radionice "Tvrđava" Doboj, koja je održavana šest godina u Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju.

Svečano otvorenje kolonije biće održano 18. jula u 18.00 časova na lokalitetu Krčmarica na Okolištima.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.