Logo
Odštampajte ovu stranicu

NAGRADA ZA "BUMERANG" Magistar geografije i portir u pozorištu napisao najbolju knjigu u RS

Foto: ATV / RAS Srbija Nagrađen Berislav Blagojević Foto: ATV / RAS Srbija Nagrađen Berislav Blagojević

Berislav Blagojević je dobio nagradu za najbolju knjigu u prošloj godini. Magistar geografije, portir u Dečijem pozorištu RS i, onako usputno, jedan od najboljih pisaca u Srpskoj – je dobio priznanje uoči skupštine Udruženja književnika RS.

- Ta nagrada mi znači mnogo, iz prostog razloga što je prva nagrada koju sam dobio u RS, naravno i zato što dolazi od UK, za koje verujem da treba biti udruženje od republičkog značaja, odnosno javnog interesa, što danas nije slučaj - rekao je književnik Berislav Blagojević, piše ATV.

Blagojevićev “Bumerang” je kratki roman o četiri prijatelja koji se nakon neuspješnih epizoda u većim gradovima vraćaju u Brod, u kuće u kojima su odrastali. Ocena Ranka Risojevića je da Blagojević treba da inspiriše naraštaje novih pisaca.

- On počinje da stvara dela koja su od izuzetnog značaja i za nas i za mlade koji mogu da se ugledaju na njega - rekao je književnik Ranko Risojević.

Laureata sleduje 2.000 maraka od Udruženja književnika, a njegovo delo za kojim vlada velik interes među čitalačkom publikom bi, prema rečima autora, trebalo ubrzo da stigne i u banjalučke knjižare.

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.