Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Iduće sedmice radovi na kružnom toku kod “Japanskog mosta”

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Iduće sedmice radovi na kružnom toku kod “Japanskog mosta” FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Iduće sedmice radovi na kružnom toku kod “Japanskog mosta”

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić najavio je da tokom sljedeće sedmice počinje izgradnja kružnog toka na ukrštanju magistaralnih puteva M-4 i M-17, odnosno raskrsnica prema Tuzli kod popularnog "japanskog mosta" i da očekuje da će radovi biti okončani za 60 dana.


On je podsjetio da je u završnoj fazi kružni tok na ukrštanju dobojske Ulice Stefana Prvovjenčanog i magistralnog puta, odnosno sjeverni ulaz u Doboj.

Jerinić je rekao da vrijednost radova iznosi 1.200.000 KM i da će kružni tokovi, nakon što budu u punoj funkciji, značajno rasteretiti saobraćaj i popraviti bezbjednosni aspekt.

On je ukazao da je tokom radova bilo i malo nervoze kod vozača, ali da je to nešto što je neminovno.

"Nismo imali mogućnost da teretni saobraćaj preusmjerimo na most prema Kostajnici, tako da su dva do tri dana bile ogromne gužve. Ja sam i tada molio za strpljenje", izjavio je novinarima Jerinić, komentarišući radove na sjevernom ulazu u grad.

Prema njegovm riječima, sjeverni ulaz u grad je najfrekvetnija saobraćajnica i istovremeno najteži poduhvat, dok će radovi na kružnog toku kod "japanskog mosta" biti znatno lakši, jednostavniji i time i brži za izvođenje.

"Radovi na drugom kružnom toku počinju sljedeće sedmice, mislim ponedjeljak ili utorak /10. ili 11. maj/, u zavisnosti od vremena i organizacije. Uglavnom, finansijska konstrukcija je zatvorena, izvođač poznat, građevinska dozvola je izdata, riješeni su imovinsko-pravni odnosi, tako da nema nikakvih prepreka", izjavio je Jerinić, koji očekuje da će radovi biti okončani za oko 60 dana.

Jerinić je naveo da izgradnju oba kružna toka, u iznosu od 1.200.000 KM, finansira preduzeće "Putevi Republike Srpske", uz saglasnost Vlade Republike Srpske, kojima je i zahvalio.

On je zadovoljan što je nedavno potpisan kapitalni ugovor na izgradnji zaobilaznice oko grada Doboja, odnosno nastavku izgradnje auto-puta na Koridoru "Pet ce", pravac od Rudanke do Putnikovog brda, dionice duge oko šest kilometara, koju karakteriše nekoliko zahtjevnih objekata kao što su most preko rijeke Bosne, vijadukt, nadvožnjak, usjek i dva tunela.

"Potpisan je ugovor, rok je tri godine i to će dodatno rasteretiti magistralni put M-17, kao najprometniji u BiH. Tek tada imaćemo u potpunosti bezbjedne sve prilaze u grad i biti rasterećeni od saobraćajne gužve, pogotovo u jutarnjim časovima i između 15.00 i 16.00 časova", rekao je Jerinić.

Jerinić je podsjetio da je u proteklom periodu na području ove lokalne zajednice rekonstruisana dionica magistralnog puta od Karuša do Modriče.

"Želja nam je da se stvaraju bolji uslovi za transport robe i usluga, kao i ljudi, što je preduslov da popravljamo privredni ambijent za investitore koji, bez putne infrastukture, i ne razmišljaju o BiH", ukazao je Jerinić.

On je naveo da se Doboj, izgradnjom Koridora "Pet ce", auto-puta Doboj-Banjaluka, te Doboj-Bijeljina-Beograd, stavlja u poziciju najveće saobraćajne raskrsnice u BiH, što je, kako je naglasio, odličan preduslov za privredni razvoj.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.