Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: U septembru najkasnije početak izgradnje nove zgrade Gradske uprave (VIDEO)

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: U septembru najkasnije početak izgradnje nove zgrade Gradske uprave (VIDEO) FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: U septembru najkasnije početak izgradnje nove zgrade Gradske uprave (VIDEO)

Najkasnije u septembru, trebalo bi da počne rušenje starog objekta gradskog administrativnog centra u Doboju i početak izgradnje novog.

Za oko tri godine, gradske i republičke institucije, trebalo bi da budu pod jednim krovom. Projekat vrijedan 28 miliona maraka, u narednih deset godina, biće finansiran sredstvima grada.

U toku je izbor izvođača radova, a posao će biti dodijeljen firmi koja dostavi najpovoljniju ponudu i garanciju za kvalitet radova. Imaće obavezu da u roku od tri godine završi izgradnju, a prvi radovi počeće čim se okončaju tenderske procedure. Biće to moderan i funkcionalan objekat .

Boris Јerinić gradonačelnik Doboja ističe da vjeruje da će to biti u ovoj godini, najkasnije do septembra mjeseca.

Pod krovom nove zgrade od 18.000 kvadrata, biće smještene gradske i republičke institucije. Građani bi tako imali sve usluge na jednom mjestu.

Zub vremena i poplave, ostavili su traga na sadašnjoj zgradi. Vidljivo je to od podruma do drugog sprata. U nekim kancelarijama uslovi za rad su na rubu podnošljivog.

Više od sedam decenija star objekat ne može da zadovolji potrebe građana niti administracije. Zbog toga su se u gradskoj upravi, umjesto za sanaciju, odučili na rušenje, što je izazvalo i kritike u javnosti.

Grad je kupio poslovne prostorije u užem dijelu Doboja u koje će za vrijeme gradnje nove zgrade gradske uprave, sve službe biti izmještene. Trenutno su smještene na deset lokacija i troškovi su ogromni, kažu nadležni. Njihovom prodajom biće finansiran dio izgradnje novog objekta, koji bi trebao da košta oko 28 miliona.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.