Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Prijavljeno 85 političkih subjekata, dodijeljena mjesta u biračkim odborima

FOTO: RTV Doboj | DOBOJ: Prijavljeno 85 političkih subjekata, dodijeljena mjesta u biračkim odborima FOTO: RTV Doboj | DOBOJ: Prijavljeno 85 političkih subjekata, dodijeljena mjesta u biračkim odborima

U izbornoj jedinici Doboj sa današnjim danom upisano je 62.689 birača koji će na 106 redovnih biračkih mjesta moći da glasaju na predstojećim lokalnim izborima za jednog od 85 ovjerenih političkih subjekata.

Predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ u Doboju Nenad Paleksić rekao je da je Centralna izborna komisija dostavila spisak od 85 ovjerenih političkih subjekata, od kojih su 34 nezavisna kandidata, 47 političkih stranaka i četiri koalicije.

"Ovo je do sada najveći broj političkih subjekata od kada se održavaju izbori za izbornu jedinicu Doboj i mogu da kažem da će biti izuzuzetno težak rad kako Gradske izborne komisije, tako i biračkih odbora", izjavio je Paleksić.

On kaže da je političkim predstavnicima predočeno da predlažu izuzetno stručne i odgovorne predsjednike biračkih odbora i njihove i zamjenike.

"Gradska izborna komisija donijela je odluku o formiranju 106 redovnih biračkih mjesta i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima, te dva mobilna tima", rekao je Paleksić novinarima nakon današnjeg žrijebanja i dodjele mjesta u biračkim odborima za ovjerene političke subjekte sa područja Doboja.

Prema njegovim riječima, sa današnjim danom, u izvodu iz Centralnog biračkog spiska za izbornu jedinicu Doboj upisano je 62.689 birača, a končan broj će utvrditi Centralna izborna komisija prilikom zaključivanja centralnog biračkog spiska 1. oktobra.

On kaže da su od Centralne izborne komisije dobili instrukcije da se izborni proces sprovodi u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Lokalni izbori u BiH zakazani su za 15. novembar.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.