Menu

DOBOJ: Obren Petrović odlazi u Sarajevo, uskoro vanredni izbori (VIDEO)

  • Autor  Božana Blagojević ATV

Rezultati opštih izbora, Doboj ostavljaju bez dva najviša funkcionera i vode u vanredne izbore za gradonačelnika. Više od 16 hiljada glasova samo u Doboju, nakon 16 godina na mjestu prvog čovjeka grada, Obrena Petrovića šalju u Parlament BiH.

On se o odlasku još ne izjašnjava, ali za dobojski SDS nema dileme o prelasku u Sarajevo, djelovanju u sklopu srpskog bloka, i novim izborima.

„Nakon odlaska gradonačelnika 90 dana je rok koji CIK treba provesti za formiranje novih izbora i mi ćemo u gradu Doboju zajedno sa svim političkim partijama ići ka jedinstvenom kandidatu za gradonečelnika," rekao je Danijel Jošić, član Glavnog odbora SDS Doboj.

O imenima u SDS-u ne žele da spekulišu. Još je rano za imena, kažu i u SNSD-u, ali poručuju da i oni razmišljaju o kandidatu.

„Naše je sada da razmišljamo koga dovesti za načelnika iz koje sredine i ko bi to bio najbolji za grad Doboj, a ne samo za neke pojedince,“ kaže Uroš Gostić, predsjednik GO SNSD Doboj.

Dok dvije najjače partije ne bježe od razgovora, i socijalisti najavljuju trku. Uz podršku koalicionih partnera, vjeruju, mogu do fotelje prvog čovjeka grada.

Opštih izbori ostavljaju praznu i fotelju zamjenika gradonačelnika, nakon što je Nebojša Marić, kao nosilas SDS-ove liste osvojio mandat u Narodnoj Skupštini Srpske. Njegovog nasljednika bira lokalna skupština, već iduće sedmice.

Ima i onih koji još sumnjaju u Petroviće odlazak. Misle da ostaje na čelu Doboja, ali ulazi u vlast u Banjaluci. Neki već licitiraju nasljednika između SDS-ovih Borisa Jerinića i Dejana Starčevića, aktuelnog direktora dobojske toplane, koji bi do izbora mogao da sjedne u fotelju zamjenika gradonačelnika.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

nazad na vrh