Prijavi komentar

Gospodinu: Pitanje za autore ovog videa.
Pitanje je djelimicno na mjestu,a evo i odgovor koji ce vas nadam se zadovoljiti.
Pet dana pred pandemiju smo krenuli u skupljanje potpisa za registraciju naseg Pokreta slobodnih gradjana, ali kako se uvede vanredno stanje, nije bilo smisla da nastavimo sa skupljanjem potpisa(potrebno je 500 potpisa) i mi smo to u skladu sa situacijom i obustavili, racunajuci da ce se izbori odloziti za narednu godinu ili bar neka tri mjeseca.
Ukida se vanredno stanje, a CIK (centralna izborna komisija) u Sarajevu,najavljuje odlaganje izbora,za nas sasvim logicna stvar. Tada nastupa gospodin Milorad Dodik,koji izricito trazi da se izbori odrze u oktobru, jer morate da znate da njima izuzetno odgovara ova situacija sa pandemijom i CIK pod pritiskom objavljuje pocetak izbora 7.Maja, iako govori da nema novca za izbore,ali Dodika i kompaniju nije briga za to i za obnovu ekonomije. Od momenta objave izbora 7.Maja,sve je programirano i teku rokovi,tako da je rok za prijavu stranki 15 dana. Mi za to vrijeme ne mozemo da stignemo da registrujemo nas Pokret slobodnih gradjana,jer u sudu treba vise od mjesec dana da se sprevede registracija, a ni potpise jos nismo skupili. Tada se odlucimo da pitamo nase prijatelje koji su osnovali pocetkom ove godine Naradni pokret Banjaluka zove u Banjaluci, a nas kao opozicionare zvali na svoju konvenciju povodom osnivanja, da nam izadju u susret i omoguce da pod njihovim imenom izadjemo na izbore u Doboju. Posto su oni isto kao i mi lokalnog tipa,stavili su u ime pokreta ime Banjaluka, sto je nama sada VEOMA otezavajuci faktor,ali mi nismo htjeli ni sa jednim politickim subjektom da se udruzujemo iz Doboja,jer ih sve smatramo vise ili manje odgovornim za ovo stanje. Sada je na nama,iako je veoma tesko, da sto vise ljude upoznamo sa nasim radom i da prihvate ime NARODNI POKRET BANJALUKA ZOVE, te da nas ne smatraju nekim ubacenim faktorom.
A da bi ovo sto sam napisao, jos vise potvrdio, slobodno mozete da odete na fejsbuk stranicu: Pokret slobodnih gradjana-Doboj. Tamo se onda mozete vratiti na sam pocetak stranice i retroaktivno ispratiti svaku nasu objavu, kako bi i sami ustanovili ovo sto sam vam napisao.
Naravno,tamo nam mozete ostaviti i poruku, te nas pitati i druge stvari koje vas interesuju, jer mi se trudimo da sve bude transparentno, pa se tako i potpisujemo ispod svakog svog komentara i objave punim imenom.
Darko Pijunovic.