Logo
Odštampajte ovu stranicu

OTVORENO PISMO ŽELJKA PETROVIĆA CARA: Kriv sam ti, je l' Obrene!?

FOTO: Dobojski Info | OTVORENO PISMO ŽELJKE PETROVIĆA CARA: Kriv sam ti, je l' Obrene!? FOTO: Dobojski Info | OTVORENO PISMO ŽELJKE PETROVIĆA CARA: Kriv sam ti, je l' Obrene!?

Kriv sam ti, je l', Obrene!?
Krivo ti i moje dijete!? Kriv ti je i ko radi kod mene, ko uđe i popije kafu kod mene!?

A zašto sam kriv?

- Što sam kupio prostor?
- Što sam član Povjereništva SDS-a?

Pa zato, istovremeno, četiri inspekcije tvoje, četri zapisnika, kazne, pečaćenje, namještanje hapšenja, optužnice, zatvaranje. Baš kako ti reče na jednom skupu svojim poslušnicima: "Sve smijete, sve radite, naša je inspekcija, policija, tužilaštvo, sud, sve je naše, sve smijete raditi"!

Dobro si ih obučio, šef inspekcije sjedi i radi u svojoj kafani, a onda između naređenja svojim konobarima, rasporedi i četri inspekcije meni, a među njima i jednog inspektora koji iz svoje kafane dođe u moju, pa broji piće, kontroliše! Sve po zakonu!

Problem je što sam se našao na pogrešnom mjestu u pogresno vrijeme prije šest godina ili, jasnije, tebi na putu!

Kupio sam kafić za 150.150 KM, 63 m2, kroz koji su i dva ulaza u kino- salu, zar nije pošteno preplaćeno!?

E, TO NISAM SMIO! ZATO SAM KRIV, JER JE PREMA VAŠEM PLANU BAŠTA TREBALA BITI DUŽ CIJELE PREDNJE I BOČNE STRANE ZGRADE CENTRA ZA KULTURU U VAŠEM VLASNIŠTVU, kao ispred Hotela.

Kako to da nisam znao da će prostor ići u prodaju do dan pred objavljivanje u "Blicu", a svaki dan sam sjedio sa tvoja dva najbliža saradnika?

Nisam znao ni da će za učešće na licitaciji trebati uplatiti 50.000 KM, ma jasno, nisam to trebao kupiti ja ili neko sličan meni!

Eto, ja kupih, A NISAM SMIO!

A zašto ste uopšte prodavali?
Mjesec dana poslije kupovine ponudio sam vam da otkupite jedan od ulaza u kino-salu, po istoj cijeni po kvadratnom metru koju sam ja platio (Nebojša Marić). Zašto niste!?

Teško je napisati da onaj ko ovo čita razumije, jer i sâm sam tek vremenom shvatao i razumio šta mi se događa, pa ću neke događaje samo pomenuti.

Pred izbore 2016. godine Dragan Vasilić mi kaže da ću baštu rješavati poslije izbora, a onda prošle godine Mladen Mićić mi kaže da ću je rješavati 2020, ha ha, tvoji najbliži saradnici, a moji "drugovi". Jesu li kafu pili sa mnom po tvom naređenju, da ti prenesu šta ja pričam!?

Zašto ste u međuvremenu odbili donatore iz Francuske nakon poplave da saniraju cijelu zgradu Centra za kulturu, a zašto prošle godine donatore i iz Francuske i iz Turske kad ste 2017. godine i regulacioni plan izmijenili, a i dograđeno je šta je trebalo?

Jasan je cilj, prisiliti me na sve načine da odustanem, da ne uspijevam plaćati kredit, da prodam...

Zašto i kako nisam mogao legalizovati baštu kad postoje svi zakonski uslovi? Zna se – ti si zakon u ovom gradu, je li?!

Pa na red dođe i moje dijete.

Iz tvoje interesne grupe, Obrene, organizator napada na moje žensko dijete!

A onda je prisili da zatvori kiosk preko puta Doma zdravlja, ostade uz nju bez posla i žena koja je tu radila sedam godina!

Kako da obnovi lokacijsku dozvolu kad izmjenom regulacionog plana tu više ne postoje mjesta za kioske, već zgrada. I zatvorismo kiosk, šta drugo, pa već dvije godine stoji prazan, a pored njega drugi rade.

Zanimljivo, kako oni nisu opasani trakom tvoje inspekcije!

Da nema dileme, ja ću svoju nastrešnicu skloniti, već sam je srušio, a šta ćes ti, Obrene!? Hoćeš li poslati te svoje plaćenike, poltrone, interesno uvezane spodobe da mene i moje dijete ubiju!?

Istina, ima i druga mogućnost, da pošalješ nekog sa bezobrazno visokom ponudom da prodam prostor, a ima se, može se.

Kažu mi, to je zato što sam član SDS-a, i to onaj što se ni na koji način nije okoristio, za razliku od tebe koji si na osnovu nje samo kroz plate inkasirao skoro milion. Ha ha, pa i nisam baš nekakav član.

U Sarajevu se kaže, "il' si raja, il' si papak". Ti si, Obrene, PAPAK i u Sarajevu, a i u Doboju!

I na kraju, prema pjesmi Bećkovica, ''ti si naćero, ućero, zaćero, prećero... ali, ĆERAĆEMO SE još..."

Željko Petrović Car
samostalni ugostitelj, 32 godine

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.