Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: U borbi protiv virusa na raspolaganju resursi oružanih snaga

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: U borbi protiv virusa na raspolaganju resursi oružanih snaga FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: U borbi protiv virusa na raspolaganju resursi oružanih snaga

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je danas u Doboju da će, ukoliko se ukaže potreba, raspoloživi resursi u kasaranama "Vojvoda Radomir Putnik" u Miljkovcu i "3. maj" u Barama na području ovog grada biti stavljeni na raspolaganje gradskom Štabu za vanredne situacije, u aktivnostima na sprečavanju širenja virusa korona.

Okolić je nakon današnjeg sasatanka sa komandantom dobojskog Štaba za vanredne situacije Borisom Jerinićem izjavio novinarima da je riječ o vanrednoj posjeti Doboju povodom aktuelne situacije u vezi sa virusom korona.

"Htjeli smo da vidimo sa gradonačelnikom /Borisom Jerinićem/ šta je to što bi jedni drugima mogli da pomognemo. Mi imamo obostranu saradnju i ona je potrebna kao takva", izjavio je Okolić.

Prema njegovim riječima, postoji uzajamna uslovljenost u saradnji sa lokalnim zajednicama, s obzirom na to da pojedini pripadnici Oružanih snaga rade u kasaranama u urbanim sredinama koje su klasteri kao što su Banjaluka, Konjic, Mostar, Tuzla.

"Mnoge lokalne zajednice su donijele uredbe, odnosno rješenja za te pripadnike, ali i za sve druge koji dolaze iz tih klastera i oni se stavljaju u samoizolaciju. Time se Oružane snage dovode u slabljenje jer mi ne treba samo da zaštitimo sebe", izjavio je Okolić.

Okolić je rekao da Oružane snage treba da sačuvaju sebe, ali i da pomognu drugima, što je već urađeno postavljanjem šatora na graničnim prelazima, kao i drugim traženim aktivnostima.

Prema njegovim riječima, od juče su evidentirana četiri pripadnika Oružanih snaga BiH koja su pozitivna na virus korona, a od ranije ih je oko 30 u izolaciji.

Okolić je rekao da je sa Jerinićem danas razgovarao i o procesu toplifikacije kasarne "Vojvoda Radomir Putnik" u Miljkovcu, koji je započet ranije, a za koji se nada da će biti dovršen do početka naredne sezone grijanja.

Komandant gradskog Štaba za vanredne situacije Boris Jerinić izrazio je zadovoljstvo što će logistika i resursi iz dvije kasarne biti na raspolaganju gradskom Štabu, ukoliko se za to ukaže potreba.

Jerinić je rekao da je projekat toplifikacije kasarne na Miljkovcu uveliko započet i da se čeka pogodan momenat za izgradnju vrelovoda.

Sastanku su prisustvovali i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi Doboja, Okolić će obići kasarane "Vojvoda Radomir Putnik" u Miljkovcu i "3. maj" u Barama.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.