Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Služeni molebani za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori

DOBOJ: Služeni molebani za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori DOBOJ: Služeni molebani za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori

U svim hramovima u Dobojskom arhijerejskom namjesništvu služeni su molebani za spas pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori, te je istaknuto da će srpski narod molitvama, dostojanstveno i ponosno prevazići sve nedaće i iskušenja.

Paroh Hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Doboju Rastko Maksimović rekao je da Srpska pravoslavna crkva /SPC/ vijekovima uspješno odolijeva svim nepravdama, zlu i nedaćama, te da današnji moleban predstavlja čin podrške i zajedništva pred iskušenjem u kojom se nalaze srpski narod i pravoslavne svetinje u Crnoj Gori.

"Kada dođe najavljivani Strašni sud svakome će njegova savjest biti tužilac", rekao je paroh Maksimović i pozvao da se odgovorna lica Crne Gore urazume kroz molitve.

Zakonom o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori predviđa se da država postaje vlasnik svih vjerskih objekata koji su izgrađeni do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od vjerskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona u Skupštini Crne Gore naišlo je na otpor vjernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani masovni protesti širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.