Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Uručenje ključeva za deset mladih bračnih parova

FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Uručenje ključeva za deset mladih bračnih parova FOTO: Dobojski Info | DOBOJ: Uručenje ključeva za deset mladih bračnih parova

U Doboju će danas biti uručeni ključevi za 10 mladih bračnih parova po drugom javnom pozivu za sufinansiranje sredstava za kupovinu 100 stanova, kao podsticaj mladim bračnim parovima za život na području grada, najavljeno je iz Gradske uprave.

Ključevi će biti uručeni u sali Skupštine grada u 17.30 časova.

Ključeve devet stanova za mlade bračne parove, po prvom javnom pozivu, 11. decembra prošle godine uručili su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović.

Odluka o sufinansiranju kupovine 100 stanova mladim bračnim parovima usvojena je 3. septembra na sjednici Skupštine grada Doboja. Pravo da konkurišu, prema opštim uslovima, imaju parovi mlađi od 30 godina, koji namjeravaju da u Doboju stalno borave 20 godina.

Obezbijeđena su dva modela sufinansiranja, a prvi je da grad finansira 49 odsto ukupne vrijednosti stambene jedinice, a supružnici 51 odsto, u slučaju da oni biraju stambenu jedinicu.

Prema drugom modelu, grad finansira 70 odsto ukupne vrijednosti, a supružnici 30 odsto, ali nemaju pravo izbora stambene jedinice, odnosno stambenu jedinicu bira grad javnim pozivom.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.