Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: U petak obilježavanje 27 godina od petrovdanske bitke

FOTO: RTV Doboj | DOBOJ: U petak obilježavanje 27 godina od petrovdanske bitke FOTO: RTV Doboj | DOBOJ: U petak obilježavanje 27 godina od petrovdanske bitke

Služenjem parastosa i polaganjem vijenaca kod Spomen-obilježja u dobojskom naselju Vila u petak, 12. jula, biće obilježeno 27 godina od petrovdanske bitke za odbranu grada, kada su tokom prvog dana poginula 34 srpska borca i pripadnika policije, a više od 76 je ranjeno.

Parastos će biti služen u 11.00 časova, a polaganje vijenaca i obraćanje zvanica u 11.30 časova, saopšteno je iz gradske Boračke organizacije.

Petrovdanska bitka vođena je 12. jula 1992. godine na području od prigradskog naselja Vila do Putnikovog brda, kada su u podne, jake muslimansko-hrvatske snage i strani plaćenici napali Doboj iz pet pravaca u pet talasa s ciljem da ga okruže i zauzmu.

Doboj, kojeg je branio jedan ojačani bataljon, uspio je da se odbrani.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.