Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Srednjoškolci u Narodnoj skupštini Republike Srpske (FOTO)

DOBOJ: Srednjoškolci u Narodnoj skupštini Republike Srpske (FOTO)

[sigplus] Critical error: Image gallery folder dobojNEWS/kultura/obrazovanje/srednjoskolci-u-narodnoj-skupstini-2017:::0:0 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Još jedna u nizu posjeta mladih Narodnoj skupštini Republike Srpske, održana je danas 10. februara 2017. godine. Omladinci/ke iz Medicinske škole, Tehničke škole, Saobraćajne i elektro škole – Doboj imali su priliku da razgovaraju sa narodnim poslanikom, gospodinom Davorom Šešićem, predsjednikom Odbora za djecu, mlade i sport u NSRS.

Nakon obilaska Narodne skupštine, uslijedio je najzanimljiviji i najkorisniji dio ove posjete, trenutak kada riječ imaju mladi. Bilo je mnogo pitanja i mnogo nedoumica. Najveću zainteresovanost srednjoškolci su pokazali za stanje u obrazovanju, a jedna od tema bila je vezana za pitanje „odliva mozgova“. Pokrenulo se i pitanje aktivizma mladih u političkom svijetu, kao i neizostavne nezaposlenosti mladih.

Sudeći po reakcijama učesnika, odgovori su bili zadovoljavajući, ali su isto tako neke nedoumice još uvijek ostale pod znakom pitanja. U svakom slučaju, drago nam je što svjedočimo postizanju cilja projekta „Bolji parlamenti – jača demokratija“, kroz svaku posjetu ovih aktivnih mladih ljudi koji žele da budu dio promjena i boljeg sutra.

Projekat podržava Ambasada Holandije u Sarajevu kroz MATRA program.

„Duh demokratije ne može biti nametnut spolja. On mora izrasti iz unutrašnjosti naroda.” Upravo iz tog razloga, ponosni smo na ovu uspješnu priču sa mladima, jer ne zaboravite, “Bolji parlamenti – jača demokratija”!{gallery}dobojNEWS/kultura/obrazovanje/srednjoskolci-u-narodnoj-skupstini-2017:::0:0{/gallery}

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.