Menu

DOBOJ: Nebojši Lukiću oduzeta imovina za koju se sumnja da je stekao ilegalno

  • Autor  ATV

Okružni sud u Banjaluci donio je rješenje kojim se zamjeniku direktora Fonda zaštitne sredine Nebojši Lukiću privremeno oduzima imovina proistekla izvršenjem krivičnog djela, saznaje ATV.

Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sredinom avgusta je izvještaj zbog "Zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja" u vezi sa Krivičnim djelom "Trgovina uticajem".

Kako saznajemo, ukupna vrijednost blokirane imovine iznosi 165.430,00 KM (nekretnina u iznosu od 149.430.00 KM i motocikl u iznosu od 16.000,00 KM).

Zabrana raspolaganja odnosi se na dvosoban stan, parking mjesto i ostavu u stambeno – poslovnoj zgradi u Banjaluci u vlasništvu Lukića, te motocikl marke BMW.

Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavilo je 17.08.2021. godine Republičkom javnom tužilaštvu Izvještaj o finansijskoj istrazi protiv Nebojše Lukića, te braće Radomira Milanovića i Miroslava Milanovića, kao i sa njima povezanih trećih lica kojima je utvrđena nesrazmjera između zakonitih prihoda, imovine i troškova. Osnovnom sudu u Banjaluci tada je i podnesen zahtjev za privremeno oduzimanje imovine.

Lukić i braća Milanović sumnjiče se, prema nezvaničnim saznanjima, da su vršili malverzacije prilikom dodjele podsticaja s ciljem ostvarivanja lične koristi.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

nazad na vrh