Logo
Odštampajte ovu stranicu

DOBOJ: Večeras promocija knjige „Tako sam govorio zarad sutra”, autora prof. dr Srete Tanasića

FOTO: RTV Doboj | DOBOJ: Večeras promocija knjige „Tako sam govorio zarad sutra”, autora prof. dr Srete Tanasića FOTO: RTV Doboj | DOBOJ: Večeras promocija knjige „Tako sam govorio zarad sutra”, autora prof. dr Srete Tanasića

U Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje večeras sa početkom u 20 časova održaće se promocija knjige „Tako sam govorio zarad sutra”, autora prof. dr Srete Tanasića.

Knjiga je zbirka intervjua koje je autor dao sredstvima informisanja na temu stanja srspkog jezik u Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije gdje žive Srbi. Autor govori o nastanku „novih“ jezika, prisvajanju srpskog jezika i pisma, upotrebi ćirilice, knjigocidu, Povelji Kulina bana… kao i o ostalim aktuelnostima vezanim za srpski jezik na ovim prostorima.

Sreto Tanasić rođen je u Podnovlju kod Doboja 1949. godine. Srpski je lingvista i filolog i predsjednik Odbora za standardizaciju srpskog jezika. Dopisni je član Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANURS). Bio je dugogodišnji redovni profesor Filozofskog fakulteta u Nišu i naučni savjetnik Instituta za srpski jezik SANU, a od 2006. godine do 2016. godine bio je njegov direktor. Objavio je više od 250 stručnih radova. Za svoj rad dobio je značajna priznanja i nagrade. Živi u Beogradu.

Čitaoci reporteri

Podjelite sa ostalim našim čitaocima ono što svakodnevno vidite, sa čime se susrećete, vaše utiske sa putovanja, neobične sutuacije kojima ste prisustvovali i zabilježili ih svojim foto-aparatom tokom ljetovanja, zimovanja, izleta... Pišite nam na našu email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Trenutno stanje na graničnim prelazima donosi Auto-moto savez Republike Srpske

granicni prelaz Gradiska AMS RS

Stanje na graničnim prelazima možete pratiti UŽIVO i putem aplikacije za Android Auto-moto saveza Republike Srpske!

Srodni članci

Webmaster © Robna Kuća Doboj. Sva prava pridržana.