Menu

DOBOJ: Uhapšen pucač iz Vidovdanske ulice

  • Autor  PU Doboj

Policijske stanice Doboj 1, 17.07.2017. godine lišili su slobode N.Đ. iz Doboja, zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“, „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Policijskoj stanici Doboj 1, 17.07.2017. godine oko 12,00 časova prijavljeno je da se čula pucnjava u stanu zgrade u Vidovdanskoj ulici u Doboju, iz koga su se udaljila dva nepoznata muškarca. Na lice mjesta odmah su izašli policijski službenici PS Doboj 1, Sektora kriminalističke policije i pripadnici Jedinice za podršku PU Doboj. Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je nasilan ulazak u stan, za koji je utvrđeno da koristi N.Đ., a u istom nije bilo povrijeđenih niti prisutnih lica. U stanu su zatečena oštećena na zidu i podu nastala od ispaljenja hitaca iz vatrenog oružja, kao i jedna čaura i tri zrna pištoljske municije koji su izuzeti. Izvršenim pretresom stana pronađena je i oduzeta automatska puška i 40 pripadajućih metaka, najlonska vrećica sa bijelom praškastom materijom koja asocira na opojnu drogu „spid“, ukupne težine 28,319 grama, smotuljak od najlonske folije u kome se nalazila zelena biljna materija koja asocira na opojnu drogu „marihuanu“, digitalna vaga sa tragovima bijele praškaste materije i drugi predmeti koji se mogu koristiti u daljem krivičnom postupku.

Operativnim radom je utvrđeno da su se u stanu sa N.Đ. nalazila još tri lica, te da je tokom verbalnog sukoba sa jednim od prisutnih lica, N.Đ. ispalio tri hica iz pištolja, nakon čega su se svi udaljili iz stana u nepoznatom pravcu. Preduzetim mjerama i radnjama policijski službenici Policijske stanice Doboj 1 ubrzo su identifikovali i pronašli sva četiri lica, od kojih je jedan, zbog pokazivanja znakova rastrojstva, prevezen u dobojsku bolnicu na odjeljenje neuropsihijatrije, gdje je zadržan na liječenju.

Nad N.Đ. je u toku kriminalistička obrada. Po dokumentovanju, protiv N.Đ. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

nazad na vrh